Lid Worden

De jeugdtrainingen voor kinderen van 7-13 en 14-17 jaar vinden plaats op donderdag middag van 17.00-18.00 bij het sportcentrum de Toeloop (Jozef Israelslaan 2a, Eindhoven). De trainingen worden gegeven door 2 ervaren trainers.

Om te laten zien dat ultimate frisbee een leuke sport is, mag je 4x gratis mee komen trainen. Hierna bedraagt de contributie 10 euro per maand. Het is handig als je van te voren even een mailtje stuurt zodat de trainers weten dat je komt. Vergeet ook vooral niet om onderstaande strippenkaart uit te printen en mee te nemen. Hierdoor krijg je tijdens je 4e training een gratis frisbee zodat je thuis kan oefenen.

Hoe ziet een jeugdtraining eruit?
Een jeugdtraining begint doorgaans met een warming-up. Daarna spelen de kinderen diverse frisbeespelletjes om gevoel te krijgen voor het gooien en vangen. Ook leren ze op een speelse manier diverse spelsituaties kennen. Hierna wordt afgesloten met een partijtje met alle spelers. Ultimate frisbee is een echte teamsport en samenwerken en fair play staan voorop, ook in de jeugdtraining!

Wedstrijden:
Naast de jeugdtraining is er de mogelijkheid om wedstrijden te spelen op jeugdspeeldagen.
Ongeveer 1 keer per maand organiseert de Nederlandse Frisbee Bond (NFB) jeugdspeel-, en competitiedagen.  Spelers onder de 13 schrijven zich individueel in, waarna er iedere speeldag weer nieuwe gelegenheidsteams worden gemaakt van ongeveer gelijk niveau. Je speelt dus niet met een clubteam maar samen met kinderen vanuit andere clubs uit Nederland, jongens en meisjes door elkaar. De overige jeugdleden spelen in een vast team.

Buiten deze jeugdspeeldagen worden er ook toernooien georganiseerd voor clubteams. Zo is er het NJK indoor (februari), het NJK beach (rond de zomervakantie) en het NJK outdoor (september).